Αθήνα: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Τι θα αλλάξει σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας

Με την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου νωρίς τα ξημερώματα σήμερα, ξεκίνησαν οι εργασίες της ριζικής ανάπλασης μιας από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έχει απελευθερώσει 4.270 τ.μ. προς όφελος των πεζών.

Το πρώτο εργοτάξιο εγκαταστάθηκε στον χώρο μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα. Στο συγκεκριμένο σημείο, οι εργασίες θα διαρκέσουν έως τον Μάρτιο. Το έργο έχει προγραμματιστεί να εκτελείται τμηματικά, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό και στη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής. Οι εργασίες δεν επιφέρουν αλλαγές ή τροποποιήσεις στις διερχόμενες γραμμές των μέσω μεταφοράς που κινούνται στην Πανεπιστημίου. 

Οι λεπτομέρειες του έργου

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η συνολική επιφάνεια του πρασίνου θα φθάσει τα 2.260 τ.μ., διαμορφωμένο σε μεγάλα γραμμικά παρτέρια.

Ταυτόχρονα, στα 167 υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες θα προστεθούν ακόμη 83 πλατάνια, κατά μήκος του δρόμου και στη «σκιά» τους θα τοποθετηθούν δεκάδες υπαίθρια καθιστικά. Ακόμη θα κατασκευαστούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, με στόχο να περιοριστεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, ενώ σ’ όλες τις διασταυρώσεις θα τοποθετηθούν ράμπες.

«Η Πανεπιστημίου αλλάζει , το έργο για τη νέα Πανεπιστημίου ξεκίνησε και περίπου σ’ ένα χρόνο θα έχει αλλάξει όψη ο πιο σημαντικός άξονας που συνδέει Σύνταγμα και Ομόνοια» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης συμπληρώνοντας ότι «η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη ολοκληρώνει τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί από πέρυσι την ίδια εποχή».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό