Με το εμβόλιο της Novavax θα μπορούν να εμβολιάζονται οι πολίτες της χώρας μας
Οι πρώτες δόσεις το εμβολίου θα φτάσουν στην Ελλάδα την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ενώ η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού θα ανοίξει αύριο το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο πρώτος εμβολιασμός με το σκεύασμα της Novavax θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου.
«Από δω και πέρα θα έχουμε μια φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών, γιατί ολοκληρώνεται, όπως το λέμε, η εμβολιαστική περίοδος», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους για τη μειωμένη ζήτηση εμβολιασμών, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλά στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι:
– το 96% όσων έληξε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μερίμνησαν για την ενισχυτική δόση,
– το 92% των δικαιούχων πραγματοποίησε την τρίτη δόση και το 1,3% την έχει προγραμματίσει
– η χώρα μας έφτασε τα επίπεδα της ΕΕ στους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού τόσο αναφορικά με την πρώτη δόση (74,9%) όσο και τους ολοκληρωμένους (71,7%).
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ: Διακυμάνσεις στις τιμές του ιικου φορτίου των λυμάτων
- Δήμος Δέλτα: Εθελοντική αιμοδοσία σε Καλοχώρι, Βραχιά και Σίνδο
- Η Νουρ από το Λονδίνο στην Καβάλα: Τα κοσμήματα που διηγούνται ιστορίες
- Γάζα: Επέκταση των ισραηλινών επιχειρήσεων, 15 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις
- Τηλεφωνικές απάτες: Πώς οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη μέθοδο Caller ID Spoofing
- Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περίπου 4.000 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό χορού «Thessaloniki Dance Cup»