Μπιμπίλας: «Αν αυτό που έκανε ο Σερβετάλης το έκανε άσημος ηθοποιός θα εκδιωκόταν για διαφυγόντα κέρδη»

«Η ελευθεριότητα που έχει ο Άρης στο να αποφασίζει αν θα παίζει η όχι σε μια παράσταση, του τη δίνει η αναγνωρισιμότητά του και η εξουσία που παίρνει απ’ αυτήν» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Άρη Σερβετάλη να μη συμμετάσχει στην παράσταση «Ρινόκερος» λόγω των μέτρων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση σχετικά με τα θέατρα, η κουβέντα γύρω από τη συγκεκριμένη απόφαση συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κ. Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την αντίθεσή του με τη στάση που κράτησε ο Άρης Σερβετάλης λέγοντας πως αν το έκανε αυτό ένας άσημος ηθοποιός θα είχε εκδιωχθεί για διαφυγόντα κέρδη.

«Η ελευθεριότητα που έχει ο Άρης στο να αποφασίζει αν θα παίζει η όχι σε μια παράσταση, του τη δίνει η αναγνωρισιμότητά του και η εξουσία που παίρνει απ’ αυτήν. Αν ένας άσημος ηθοποιός το έκανε αυτό θα εκδιωκώταν ή θα του ζητούσαν διαφυγόντα κέρδη. Βεβαίως, το ότι το είχε συμφωνήσει με τον εργοδότη, είναι μια άλλη υπόθεση. Το ότι έχει βάλει έναν τέτοιο περίεργο όρο, είναι πολύ παράλογο».

«Αυτό είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά»

«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προασπίζεται κάθε ηθοποιό που εκδιώκεται αν είναι ανεμβολίαστος. Παίρνει θέση μεν να προτρέψει για τον εμβολιασμό, αλλά αν εκδιωχθεί κάποιος, τότε καταφεύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να τον προστατέψουμε και να αποζημιωθεί».

«Ο κ. Σερβετάλης έχει πει σε συνέντευξή του ότι δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη Σωματείου. Αυτό είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά. Δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών».

Δείτε επίσης: Στο πλευρό του Άρη Σερβετάλη ο Πέτρος Ξεκούκης: Σεβαστή η άποψη του, την επικροτώ