Χαλκιδική – Καταγγελία για ξενοδόχο: «Μόλις έμαθε ότι ο φίλος μου έχει κορονοϊό μας πέταξε έξω» (Video)

Σύμφωνα με την καταγελία που έκανε η γυναίκα, μόλις ο ξενοδόχος έμαθε οτι ο φίλος της διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, τους φόρτωσε σε μια καρότσα και τους άφησε έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου και έμειναν για 19 ώρες.

Μεγάλη περιπέτεια έζησαν δύο φίλοι που είχαν πάει για διακοπές σε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, όταν ο ένας εκ των δύο νόσησε με κορονοϊό. Η γυναίκα, μιλώντας στο ΟPEN, είπε ότι η στάση του ξενοδόχου ήταν απαράδεκτη, καθώς η αντίδρασή του ήταν πολύ έντονη και οι πράξεις του καθόλα παράνομες.

Όπως αφηγήθηκε η γυναίκα, μόλις το εργαστήριο τους ενημέρωσε για το θετικό αποτέλεσμα, τους τόνισε οτι πρέπει να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο και να περιμένουν οδηγίες.

«Περιμέναμε και ξαναπήρα τηλέφωνο τη μικροβιολόγο, η οποία μου είπε ότι “είναι Κυριακή δεν θα σε πάρει κανένας τηλέφωνο” και να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα, πράγμα που κάναμε. Δεν επικοινώνησε κανείς πάλι μαζί μας, μέχρι που είπαμε στον ιδιοκτήτη ότι ο φίλος μου νοσεί από κορωνοϊό και αυτός μας ζήτησε να αποχωρήσουμε εκείνη τη στιγμή. Μας είπε να πάμε πάνω στο δωμάτιο, να μαζέψουμε τις βαλίτσες και να φύγουμε τώρα», είπε και συνέχισε:

«Μίλησα με την Πολιτική Προστασία και μας είπε ότι δεν κάνει να φύγουμε από το δωμάτιο και να περιμένουμε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθούμε σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το είπα στον ξενοδόχο, μας απάντησε πως θέλει να επικοινωνήσει ο ίδιος με την Πολιτική Προστασία, αντί γι αυτό επικοινώνησε με έναν φίλο του στην Πολιτική Προστασία. Και έτσι λέγοντας σε εμάς πως ακολουθεί τις οδηγίες της ΓΓΠΠ μας φόρτωσε κυριολεκτικά στην καρότσα ενός αγροτικού, μας εγκατέλειψε στο κέντρο υγείας της Χαλκιδικής και εξαφανίστηκε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ όλες του οι ενέργειες ήταν παράνομες. Έχουν υποχρέωση να απομονώνουν τους ενοίκους τους.

«Ήμασταν 19 ώρες έξω από το Κέντρο Υγείας. Μου κλέψανε τα τελευταία μου χρήματα. Ευτυχώς ήταν μια καλή γιατρός που μετά από 10 ώρες μας παρήγγειλε φαγητό και νερό. Ήταν εφιάλτης. Πήγαμε στην Αστυνομία. Μας είπαν ότι έχουν ένα τροχαίο και ότι έχουν να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί μας» καταγγέλει η γυναίκα.

Η γυναίκα τελικά νόσησε και εκείνη κορονοϊό.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Χαμόγελα στο «Σωτηρία» με το εισπνεόμενο φάρμακο – Η μελέτη σε Έλληνες ασθενείς (Vid)