Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων 2022, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται να τελειώσουν στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι προαιρετικό και προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 μέχρις και τις 18:00.

Οι καταναλωτές αλλά και οι καταστηματάρχες θα πρέπει να προσέχουν:


-Οι αναγραφόμενες μειωμένες τιμές καθώς και οι αρχικές τους, πρέπει να είναι πραγματικές, γραμμένες με σαφήνεια & ακρίβεια.

-Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Δείτε επίσης: Γκάγκα: «Η χώρα μας παρέλαβε 5.700 θεραπείες της μολνουπιραβίρης για την Covid-19»