Χειροπέδες σε έξι μέλη σπείρας για απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα

Στη σύλληψη έξι μελών συμμορίας, τεσσάρων Ελλήνων και δύο αλλοδαπών, που κατηγορούνται για απάτες κατ’ εξακολούθηση και άλλα αδικήματα σε περιοχές της Αττικής, προχώρησε μετά από ειδική επιχείρηση το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πιο ειδικά, οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων, ενώ ένα ακόμα άτομο είναι συγκατηγορούμενός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Φεβρουάριο, πολίτης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Το όχημα, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, την επόμενη μέρα της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οπως προέκυψε μετά από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο καταγγέλλων, κατ΄ εντολή ενός από τους συλληφθέντες εμπλεκόμενου με εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ στη συνέχεια το παρέλαβε μέλος της συμμορίας και το μετακίνησε σε αποθήκη, όπου το αποσυναρμολόγησαν.

Ακολούθως, μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί όπως και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, ώστε μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη αλλά και στον χώρο της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, 4 δίκυκλα, τρέϊλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων, πινακίδων κυκλοφορίας και κινητών τηλεφώνων, καθώς και κυνηγετική καραμπίνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Στους 30 βαθμούς σκαρφάλωσε η θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ