ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ελαφρύνσεις σε φόρους και εισφορές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει σήμερα το πως θα πορευτεί η οικονομία της χώρας την επόμενη διετία. Το πακέτο των νέων μέτρων αναμένεται να είναι μεγαλύτερο απ’ ότι υπολογίστηκε στην αρχή λόγω του άλματος του 16,5% στο ΑΕΠ.

Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος χώρος κοντά στο 1 δισ. ευρώ κι επίσης οι Βρυξέλλες έχουν δώσει το οκ για να απενταχθεί από τον κατάλογο του ελλείματος το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που καταρτίστηκε μετά τις πυρκαγιές.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παρθούν μέτρα έτσι ώστε να υπάρχουν μειωμένα τέλη κινητής τηλεφωνίας επιδότηση της απασχόλησης για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας με μικτό voucher 1.000 ευρώ, και άλλες παρεμβάσεις

Εκτός απ’ αυτό, θα γίνουν και ανακοινώσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τη μεσαία τάξη και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αφετέρου θα ξεδιπλώσει μια σειρά παρεμβάσεων με τις οποίες θα επεκτείνεται το κοινωνικό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και την διεύρυνση των κονδυλίων που διατίθενται για το πετρέλαιο θέρμανσης για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από ένα ενδεχόμενο κύμα αυξήσεων στα καύσιμα. Ακόμη η διατήρηση του συντελεστή 13% στον καφέ.

Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά 3% κάτι το οποίο θα εξαγγελθεί για το 2022. Θα υπάρξει επίσης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και ο χρόνος της ίδιας ελάφρυνσης που θα αφορά στους συνταξιούχους του δημοσίου.

Η Νέα Δημοκρατία, είχε ανακοινώσει προεκλογικά ότι θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος κατά δύο μονάδες κάτι το οποίο αναμένεται να προχωρήσει. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα υλοποιηθούν σίγουρα ως το 2023.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί ειδικά στους νέους, και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει μια εισαγωγή προπληρωμένης κάρτας για νέους σύμφωνα με τα πρότυπα του Freedom Pass.

Βέβαια δεν είναι ακόμα σίγουρο αν ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις που αφορούν στην υποχρεωτικότητα από τη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, ενώ θα κάνει στοχευμένες αναφορές στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για τα έργα υποδομών σε επίπεδο περιφέρειας.

Δείτε επίσης: ΔΕΘ: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr