Δίκη ψευτογιατρού – Μητέρα 16χρονου: «Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο» (vid)

Με λυγμούς κατέθεσε η μητέρα στη δίκη του «δόκτορα Κόντου»: «Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε»

Κατέθεσε σήμερα το πρωί η μητέρα του 16χρονου αγοριού, που κατέρρευσε έχοντας πέσει σε κώμα και αποστεωμένο, το 2017 μετά τις θεραπείες του «διακεκριμένου ογκολόγου».

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του 16χρονου κατέθεσε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του γιατρού αλλά και το βέρος που νιώθει γιατί εξαιτίας τη οικογένειάς τους ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό και η οικογένεια της άτυχης 14χρονης που απεβίωσε με τη δήθεν θεραπεία που ακολούθησε από τον γιατρό: «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς»

Σύμφωνα με τη κατάθεση της μητέρας, ο «ψευδογιατρός» την έπεισε πως το παιδί της, με καρκίνο στον εγκέφαλο θα μπορέσει να ιαθεί πλήρως με τις εναλλακτικές θεραπείες. 22 χιλιάδες ευρώ κόστισαν στην οικογένεια τα αποστάγματα και οι ενέσεις που έκαναν τον 16χρονο να καταρεύσει. Η μητέρα ανέφερε πως ακόμα και όταν το αγόρι κατέρρεε σιγάσιγά, ο 48χρονος γιατρός της έλεγε πως όλα εξελίσσονται καλά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η άτυχη μητέρα, η επαφή της με τον γιατρό έγινε μέσω γνωστής της δικηγόρου, ενώ η επικοινωνία μαζί του την έπεισε πως οι «αποκλειστικές θεραπείες» που εφαρμόζει θα γιατρέψουν τον γιό της. Μου είπε “εγώ μπορώ να τις παράσχω”. Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Όταν ζήτησε να δει τον συγκεκριμένο γιατρό, την παρέπεμψαν σε ένα πολύ καλοντυμένο κύριο, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει “αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;” .. Η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και το παιδί. Είχα πειστεί πως υπάρχει ένα όπλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Χαιρόμουν.. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

«Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά. Ξεκινάμε θεραπεία, γιατί αλλιώς θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα», ήταν τα λόγια του κατήγορούμενου όταν το αγόρι υποτροπίασε

Δύο μήνες μετά την έναρξη της «θεραπείας» με τα βότανα, όμως, είπε η μάρτυρας, το παιδί είχε χάσει 20 κιλά. «Ο γιος μου, μου έλεγε “πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες”. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου πως θέλουμε να πάμε στην Αθήνα να φροντίσει να εισαχθεί ο ασθενής στο κέντρο Ελβετίας. Εκείνος μου απαντούσε “δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά”. Μου παρουσίαζε το παιδί μου ως κακομαθημένο. Κι εγώ πίστευα ό,τι μου έλεγε», ανέφερε κλαίγοντας. Ανέφερε επίσης πως ακόμη και όταν ο γιος της λίγο πριν πέσει σε κώμα έκανε εμετούς, ο κατηγορούμενος τους απέδιδε σε γαστρεντερίτιδα, λέγοντάς τους διαρκώς «μη φοβού».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα (vids)