Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού σε καταληψίες μαθητές: Θα πληρώσετε τις ζημιές – «Εύγε» από Α. Γεωργιάδη

«Τα παιδιά που πραγματοποίησαν και συμμετείχαν στην κατάληψη απέτυχαν να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία, όπως όφειλαν» προσθέτει ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε ότι την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και των αντικειμένων που εκλάπησαν θα πρέπει να την αναλάβουν οι καταληψίες, «δεδομένου ότι όφειλαν να παραδώσουν τον χώρο στην κατάσταση που τον βρήκαν».

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

«Είδαμε για μια πολύ άσχημη εικόνα όταν μπήκαμε στο σχολείο μετά την κατάληψη. Είχε κλαπεί εκπαιδευτικό υλικό που με πολύ αγώνα καταφέραμε να εξοφλήσουμε. Διαδραστικούς πίνακες, βιντεοπροβολείς, προτζέκτορες. Μας είχε στοιχήσει 265.000 στο δήμο για όλα τα σχολεία για αυτό το υλικό. Ο δήμος δε θα πληρώσει για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών. Έχουμε καλέσει τους εκπροσώπους του 15μελους. Ας τα επιστρέψουν, ξέρουν ποιοι τα πήραν. Ακούγεται ότι μπήκαν εξωσχολικοί. Όταν κάνουμε όμως κατάληψη έχουμε την ευθύνη τη χώρου. Τα αιτήματά τους είχαν να κάνουν με το υπουργείο, με το τέστινγκ, θέματα εντελώς άσχετα με τις αρμοδιότητες του δήμου», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια από όλη την κοινωνία, και από τους ίδιους τους γονείς για την απόφασή μας. Τα παιδιά πρέπει να σέβονται τη δημόσια περιουσία. Το κόστος είναι 7-8 χιλιάδες ευρώ και για τα δύο σχολεία που έχουν γίνει ζημιές», εξήγησε ο ίδιος.

«Εμείς θα ανοίξουμε ένα διάλογο με τους μαθητές, και αν δε βρεθεί λύση θα στείλουμε το λογαριασμό. Υπάρχουν δράσεις που μπορούν να κάνουν οι μαθητές για να μαζέψουν αυτά τα χρήματα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να κάνουν καταλήψεις και να γίνονται αυτά τα πράγματα στο σχολείο, και να μη φέρουν ευθύνη οι μαθητές», κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Μόνο εύγε αξίζουν στον Δήμαρχο Παπάγου/Χολαργού, κ. Αποστολόπουλο, για την πρωτοβουλία του να χρεώσει στους καταληψίες μαθητές τις ζημιές και τις κλοπές που προξένησαν στο σχολείο τους! Μακάρι να γίνει παράδειγμα προς μίμηση» έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

«Καταστροφές έγιναν σε θρανία, καρέκλες, πόρτες, κάγκελα, τζάμια και μια τηλεόραση, ενώ οι καταληψίες άναψαν φωτιά εντός των δύο αιθουσών και έκαψαν βιβλία μαθητών και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή των μαθητών εντός αυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημειώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε επιστολή του προς τους γονείς. Όπως αναφέρει, έχουν επίσης κλαπεί δύο διαδραστικοί πίνακες, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τους τα εξαρτήματα και ένα laptop.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί «τους γονείς των μαθητών που συμμετείχαν επί τόσες ημέρες στην κατάληψη (και οι οποίοι μαθητές δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν τον χώρο του σχολείου από τις ανωτέρω ακρότητες) να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί εξηγώντας στα παιδιά τους το αποτέλεσμα τέτοιων παράνομων πράξεων που στερούν από την πλειονότητα των μαθητών το δικαίωμα στην εκπαίδευση επί έξι διδακτικές ημέρες, καθώς και απέναντι στους υπόλοιπους γονείς».

Δείτε επίσης: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου (vid)