Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Εισήγηση-καταπέλτης της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και τη σκότωσε»

Η εισήγηση της εισαγγελέως Νάξου είναι καταπέλτης για τον 30χρονο δράστη – «Για ασήμαντο αφορμή ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση», αναφέρεται στην εισήγηση – Καταπέλτης και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η εισήγηση της εισαγγελέως Νάξου και το ιατροδικαστικό πόρισμα είναι καταπέλτης για τον δράστη. Ολα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ψυχική κατάσταση του 30χρονου την ώρα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα:

«Για ασήμαντο αφορμή ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση σε έναν άνθρωπο από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο. Εν συνεχεία, αντί να προβεί σε οποιαδήποτε σωστική ενέργεια, απομακρύνθηκε από το σημείο, απέφυγε να ενημερώσει τις Αρχές και προσπάθησε να αποκρύψει σημαντικά στοιχεία, ενέργειες που μαρτυρούν την άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά. Κατόπιν των ανωτέρω συνθηκών κρίνουμε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμο κακό σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Αλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμόδιων προανακριτικών υπαλλήλων, “με είχε νευριάσει και τη σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει γι’ αυτό έχασα τον έλεγχο”. Τούτων λεχθέντων κρίνουμε ότι είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα εγκλήματα εάν αφεθεί ελεύθερος».

Ωστόσο, καταπέλτης είναι και το πόρισμα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, σύμφωνα με το οποίο ο 30χρονος χτύπησε αλύπητα τη Γαρυφαλλιά χρησιμοποιώντας χέρια, πιθανόν και πέτρες, και αφού την έσυρε στα βράχια, στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα. Ο θάνατός της επήλθε από πνιγμό.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνει ο ιατροδικαστής, «φέρει εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια. Στο κεφάλι βρέθηκαν κακώσεις οι οποίες είναι “εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη), πιθανόν γροθιά. Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, διά θλώντος οργάνου προκληθείσα. Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκ. Περίπου στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, διά τέμνοντος και θλώντος οργάνου προκληθέν. Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής. Εφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού από θλων όργανο προκληθείσα». Δηλαδή, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ο δολοφόνος χρησιμοποίησε ακόμη και πέτρες, ενώ δεν αποκλείεται να χτύπησε το κεφάλι της άτυχης Γαρυφαλλιάς στα βράχια. Και όλα αυτά ενώ η 26χρονη βρισκόταν εν ζωή. Ο κ. Μπογιόκας αναφέρει ότι από την έρευνα εντοπίστηκε θαλασσινό νερό στο στόμα, στον λάρυγγα, τις ρινικές οδούς, αλλά και τους πνεύμονες του θύματος. «Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσίου ύδατος στην τραχεία, τους βρόγχους και στον πνεύμονα, καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά μέχρι και των κάτω λοβών του πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλασσίου ύδατος πνίγηκε».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά κυρίως στο κεφάλι ήταν ικανές να της προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα, σύμφωνα με τον ιατροδικασστή, έπεσε χωρίς τις αισθήσεις της, αλλά και πολύ αδύναμη από τα χτυπήματα.

Δείτε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη δολοφονία στη Φολέγανδρο – Η στιγμή που ανασύρεται η σορός της Γαρυφαλλιάς