Δωρεάν self test: Ήρθαν για να μείνουν

Από χτες είναι σε διάθεση self test για όλους τους πολίτες της χώρας, σε εμβολιασμένους και μη. Πρόκειται για ένα μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Με στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής πάνω από 150.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την α’ δόση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξει και ο εμβολιασμός αλλά και το πρόγραμμα με τα δωρεάν self test.

Εκτός από το ένα δωρεάν self test που δικαιούνται όλοι οι πολίτες μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει και νέος κύκλος με ακόμα ένα δωρεάν self test από τις 3/1 έως τις 7/1. 

Η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να έχει καθαρή εικόνα για τα κρούσματα πριν και μετά τις γιορτές και τα ρεβεγιόν. Αν και δεν έχει ειπωθεί τίποτα επίσημα, στόχος της κυβέρνησης είναι το μέτρο αυτό να παραμείνει. Εφόσον οι πολίτες δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα με την διασπορά των κρουσμάτων τότε, θα ανακοινωθεί η μονιμότητα του μέτρου.

Εάν λοιπόν ευδοκιμήσει το μέτρο, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα τεστ τους από τα φαρμακεία όλης της χώρας από το νέο έτος δωρεάν.

Η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε πως η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει. Με αυτό ως δεδομένο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιθυμεί τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό έτσι ώστε και η χώρα να μην ξανακλείσει και να υπάρξει καλύτερη εικόνα της πανδημίας. Και αυτό θα επιτευχθεί και μέσω των δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τον νέο δρόμο Θέρμης-Γαλάτιστα εγκαινίασε ο Κ. Αχ. Καραμανλής (pics&vids)