Δρομοκαΐτειο: Γιατρός «μοίραζε» θετικά τεστ κορονοϊού σε υγιείς εκτός νοσοκομείου

Για τον επίορκο γιατρό διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Άλλη μια έκνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πράξη έλαβε χώρα στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, από εργαζόμενο υγειονομικό.

Συγκεκριμένα, γιατρός κατά τον μοριακό έλεγχο για κορονοϊό εξέδιδε ψευδώς θετικά αποτελέσματα και τα διακινούσε σε άτομα εκτός νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορονοϊού σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαίτειο και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στον γιατρό και ήταν αρνητικός.

Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας εργαζόμενος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα συγκέντρωσαν στοιχεία και διέταξαν ΕΔΕ ενώ θα στείλουν τον φάκελο και στον εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Daily Mail: Τα παιδιά αποκτούν καλύτερη ανοσία όταν κολλάνε τον ιό παρά όταν εμβολιάζονται

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr