Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του νέου κέντρου της Pfizer (pics & vid)

Σε λίγη ώρα σε ειδικα διαμορφωμένο χώρο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το νέο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακευτικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σαές

Ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στο νέο κέντρο και μιλώντας με τους επιτελείς της Pfizer (Αμερικανούς και Έλληνες) δήλωσε πως περιμεναμε με μεγάλη προσμονή το άνοιγμα του συγκεκριμένου κέντρου.

Στην εκδήλωση βρίσκονται τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, όσο και ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτης

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα κάνει την γ’ δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η άφιξη του πρωθυπουργού:

Δείτε φωτογραφίες του Politic.gr:

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Pfizer

Tα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer αποτελούν μια ξεχωριστή παρουσία του παγκόσμιου κολοσσού στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι ως τώρα οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονταν προσωρινά στο κτήριο Zeda, αλλά οι δύο δομές της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτήρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6.500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε λίγο περισσότερα…

Δείτε επίσης: Ισχυρές συμμαχίες στη γεωπολιτική «σκακιέρα» – Mετά τη Γαλλία έρχεται η συμφωνία με ΗΠΑ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr