Εισφορά αλληλεγγύης: Σχέδιο για παροχή δωρεάν στέγης σε νεαρά ζευγάρια

Δωρεάν διάθεση ακινήτων σε νέα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση – Τα ακίνητα θα προέρχονται από το χαρτοφυλάκια της ΕΤΑΔ και θα διατίθονται για την στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα για μια σειρά παροχών που θα ακολουθήσουν την ανοδική οικονομική πορεία της χώρας μετά την πανδημία, εφόσον αυτή ανταποκριθεί στις προβλέψεις του επιτελείου του.

Με τη νέα γενιά να βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, οι προβλεπόμενες ενισχύσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δωρεάν παροχή στέγης σε νέα ζευγάρια. Τα ακίνητα θα παραχωρούνται για δωρεάν χρήση σε ευάλωτα νοικοκυριά νέων ζευγαριών. Πρόκειται για ακίνητα (διαμερίσματα και κατοικίες) που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία πλέον διαθέτει πάνω από 70.000 ακίνητα, εκ των οποίων θα διατεθεί ένα μεγάλο ποσοστό για την στήριξη αυτών των ζευγαριών.

Σχέδιο Δράσης για την Νέα Γενιά

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν απουσίασαν και γενικότερες αναφορές για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε σχέση με τους νέους αλλά και τα μέτρα που σκοπευεί να εφαρμόσει με το πέρας του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο» ανέφερε και ανέπτυξε μια σειρά πρωτοβουλιών:

  • Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.
  • Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000.
  • Επέκταση στεγαστικού επιδόματος 1000 ευρώ/έτος και στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ.
  • Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους νέους κάτω των 29 ετών το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους.
  • Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους.
  • Από 1/1/22 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Πόσες ΔΕΘ, πόσα λόγια

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr