Έκκληση του περιφερειάρχη Κρήτης στους κατοίκους του νησιού: Εμβολιαστείτε, κινδυνεύει η κοινωνία και η οικονομία μας

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Κρήτης να εμβολιαστούν – Κινδυνέυει η οικονομία και η κοινωνία του νησιού.

Επισημαίνοντας τους κινδύνους για την οικονομία και την κοινωνία του νησιού από την διασπορά της μετάλλαξης τονίζει πως «όσοι περισσότεροι συνάνθρωποί μας εμβολιαστούν άμεσα, τόσο γρηγορότερα θα κάνουμε το άλμα προς την ελευθερία».

Να σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη 24/06, υπήρξαν 19 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» στο Ηράκλειο, κάτι που έβαλε σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Αρναουτάκης:

«Τους τελευταίους μήνες δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες θωρακίζουμε το νησί μας απέναντι στην πανδημία. Το διάστημα αυτό κερδίσαμε πολλές μάχες. Σήμερα, αυτό που προέχει είναι να ενταθούν οι ρυθμοί του εμβολιαστικού προγράμματος. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Η διασπορά της μετάλλαξης “Δέλτα” εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού, για το σύστημα υγείας, για τη συνέχιση των οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στο νησί μας

Όσοι περισσότεροι συνάνθρωποί μας εμβολιαστούν άμεσα, τόσο γρηγορότερα θα κάνουμε το άλμα προς την ελευθερία. Ως Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους. Το εμβόλιο αποτελεί την ισχυρότερη ασπίδα απέναντι στην Covid-19. Αυτήν την κατάκτηση της επιστήμης, οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε. Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού με τη ζωή μας. Μην το καθυστερείς προστάτευσε τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που αγαπάς».

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό politic.gr: Την Πέμπτη η εισήγηση του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια του Σώματος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ