Έκρηξη στη Συγγρού: «Γλιτώσαμε 100 νεκρούς» λένε άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. – Πότε θα ανοίξει η Λεωφόρος

Η έκρηξη έγινε στο κτίριο με τον αριθμό 3

Όπως διαβάσατε σήμερα στο politic.gr το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα. Η λεωφόρος αναμένεται να δοθεί αύριο ξανά στην κυκλοφορία, ενώ η έκρηξη έγινε στο κτίριο με τον αριθμό 3.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν πως για να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί από τα συντρίμμια έτσι ώστε να μην διατρέχουν κίνδυνο οι επιχειρήσεις, οι διερχόμενοι, οι οδηγοί κλπ.

Ο κίνδυνος που καραδοκεί είναι πολύ μεγάλος λόγω του ότι υπάρχουν τζαμαρίες οι οποίες κρέμονται. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο. Η οδός είναι κλειστή στο ρεύμα που οδηγεί προς την κάτω πλευρά μέχρι το ύψος της Φραντζή στον Νέο Κόσμο, κι επίσης είναι κλειστές και η Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής βέβαια, γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει φυσικό αέριο στο κτίριο με τον αριθμό 3, αλλά στο κτίριο με τον αριθμό 7. Η γνώμη των ειδικών είναι ότι η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη στον αριθμό 3 είναι μια φιάλη υγραερίου την οποία χρησιμοποιούσε ίσως ο 78χρονος τραυματίας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Γερασιμίδου: «Μείναμε 18 ώρες χωρίς ρεύμα και είμαι διαβητική» (vid)