Φωτ. αρχείου

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ (25/3/18) για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Για μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

Αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την Κυριακή 25-03-2018:

Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 600 -700 μέτρα.

Τη Δευτέρα 26 -03-2018:

Μέχρι το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία. Το βράδυ και μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου τα νησιά του ανατολικού και πιθανόν του βόρειου Αιγαίου.