Εντοπίστηκαν πλαστά εργαστηριακά τεστ κορονοϊού – Την υπόθεση ερευνούν οι αρχές

Την υπόθεση δύο ταξιδιωτών με πλαστό αρνητικό εργαστηριακό τεστ κορονοϊού ερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με το skai.gr, το τμήμα ασφάλειας Νέας Σμύρνης εξετάζει την πιθανή ύπαρξη εργαστηρίου που εκδίδει πλαστά αρνητικά μοριακά τεστ.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία γυναίκας, μικροβιολόγου που διατηρεί ιατρείο στου Ζωγράφου.

Στην καταγγελία της εξηγεί ότι επικοινώνησε μαζί της ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αμερικής στα Πατήσια, με τον υπάλληλο να την ρωτά για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν ξεχάσει εκεί τα δύο μοριακά τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν για να τα επιστρέψουν.

Η μικροβιολόγος, πήρε τα στοιχεία που της δόθηκαν από το ταξιδιωτικό γραφείο και ψάχνοντας στο αρχείο της, δεν βρήκε τα μοριακά τεστ αυτά καθώς δεν τους είχε πελάτες.

Όταν είδε τα έγγραφα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά ενώ οι αρχές με την σειρά τους διέκριναν πως στα εν λόγω έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες γνωστού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια, το οποίο με την σειρά του δηλώνει άγνοια, καθώς ούτε αυτό έχει εξετάσσει τους δύο αλλοδαπούς.

Οι αρχές κάνουν λόγο για πλαστογράφιση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός ευρύτερου κυκλώματος που τροφοδοτεί ενδιαφερόμενους με ψεύτικα πιστοποιητικά.

Δείτε επίσης: Rapid test κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό