Εύοσμος: Αποζημίωση σε οδηγό που έπεσε με το Ι.Χ. σε ανοιχτό φρεάτιο

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε εξαιτίας της πρόσκρουσης

Την αποζημίωση ενός οδηγού ο οποίος ενώ κινούνταν επί της οδού Στρ. Μυριβήλη και Αλκαίου στον Εύοσμο προσέκρουσε σε ανοιχτό και ακάλυπτο φρεάτιο, με αποτέλεσμα το όχημα του να καταστραφεί, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του οδηγού, που παρουσιάζει το ditika.gr, ενώ κινούνταν στον συγκεκριμένο δρόμο του Ευόσμου στις 06:30 το πρωί, στις 11 Οκτωβρίου του 2021, προσέκρουσε στο ανοιχτό φρεάτιο με αποτέλεσμα να υποστεί το όχημα του πολλές και σημαντικές φθορές σε γέφυρα, ψαλίδια, ημιαξόνιο, στα αμορτισέρ, στο παμπρίζ, στους αερόσακους, τον εγκέφαλο και στις ζώνες και σε άλλα μέρη.

Μετά και την εισήγηση της Νομικής Επιτροπής για υπαιτιότητα του δήμου που βαρύνεται από την υποχρέωση συντήρησης του οδοστρώματος των δημοτικών δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειών των φρεατίων, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.960 ευρώ στον οδηγό, που απαιτείται για την αγορά νέου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με τα ίδια χαρακτηριστικά, κατόπιν συνυπολογισμού του ποσοστού 30% για το οποίο συντρέχει δικό του πταίσμα στο αποτέλεσμα του ατυχήματος.

Πηγή: ditika.gr

Δείτε επίσης: Kαταλήψεις στο ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα σήμερα οι 15 συλληφθέντες