Φώτο Αρχείου

Έβρος: Μετανάστης κρυμμένος σε πορτ μπαγκάζ βρήκε τραγικό θάνατο

Ο οδηγός δε σταμάτησε στο νόημα που του έκαναν οι αστυνομικοί για έλεγχο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας μετανάστης στον Έβρο ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο χώρο αποσκευών αυτοκινήτου, όταν αυτό βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη μετά από ελιγμούς του διακινητή – οδηγού έτσι ώστε να μη σταματήσει στον έλεγχο.

Το τροχαίο έγινε την Τετάρτη κοντά στον οικισμό Πυλαία στον Έβρο. Κάποιοι αστυνομικοί από την Ειδική Επιχειρησιακή Ομάδα Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης είδαν το Ι.Χ. και έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Αυτός όμως δε σταμάτησε κι έτσι άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα, μπήκε σε αγροτικό δρόμο, βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε λίμνη.

Στο όχημα επέβαιναν συνολικά έξι μετανάστες που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας εκ των οποίων εντοπίστηκε νεκρός στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Οι πινακίδες που είχε το όχημα, είχαν δηλωθεί πριν από λίγο καιρό για κλοπή σε μια αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο διακινητής δεν έχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX, συνέλαβαν διακινητή ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μετανάστες. Σημειώνεται πως και ο εν λόγω οδηγός του οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Δείτε επίσης: Έβρος – Ροδόπη: Νέες συλλήψεις διακινητών μεταναστών