Φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους – Στους 2.000 βαθμούς η θερμοκρασία

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, καθώς τι υψηλό θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου και η εκπομπής επικίνδυνων αερίων δυσχεραίνει το έργο της ΕΜΑΚ. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης, «όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη». 

Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς. 

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκυσης του πλοίου στα βόρεια της Κέρκυρας, στην περιοχή της Κασσιόπης, καθώς ο καιρός έχει «αγριέψει» και αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ το πλοίο έχει πάρει ήδη κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές. 

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Φωτιά στο πλοίο: Συνεχίζεται η κατάσβεση στο Euroferry Olympia – Πλακιωτάκης: «Άμεσα οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος»