Φολέγανδρος: Ψυχική νόσο θα επικαλεστεί ο 30χρονος δολοφόνος – «Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός», λέει ο ιατροδικαστής (Vid)

Πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τις Αρχές, το γεγονός οτι η άτυχη κοπέλα ξυλοκοπήθηκε λίγο πριν την ρίξει στα βράχια ο καθ΄ομολογία δράστης.

Ο συνήγορος του δολοφόνου, Γιάννης Βλάχος, σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνισε, αποκάλυψε οτι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο.

«Όλοι θύματα είναι με μια έννοια, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων, της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχία και άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του, γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του».

Ο δικηγόρος του καθ’ομολογία δολοφόνου, αποκάλυψε επίσης ότι θα ζητήσει «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια και είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει. Το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε ακόμη.

«Την είχε χτυπήσει πριν τη ρίξει στα βράχια»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο ιατροδικαστής θεωρεί σίγουρο τον ξυλοδαρμό της Γαρυφαλλιάς και αναφέρει ότι το χτύπημα στο μάτι της κοπέλα προήλθε από γροθιά.

Ο ίδιος περιμένει φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να μπορεί να τεκμηριώσει αν οι υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα της 26χρονης κοπέλας προήλθαν από την πτώση στα βράχια ή αν ο δράστης πρώτα την ξυλοκόπησε πριν τη ρίξει από τα βράχια.

Δείτε επίσης: Φολέγανδρος: Σε νέο συμπέρασμα έχει καταλήξει ο ιατροδικαστής – Τη χτύπησε πριν τη σκοτώσει