Γ. Αμυράς: Εθνικό Πρόγραμμα Αναδασώσεων – Θα φυτέψουμε 30 εκατ. δέντρα

Ένα τεράστιο πρόγραμμα, ξεκινάει από το 2021 έως το 2030 καθώς θα δενδροφυτευτούν 30 εκατομμύρια δέντρα με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα αλλάζει και προχωράει με ταχείς ρυθμούς, για να προστατεύσει και να εμπλουτίσει τη βιοποικιλότητας της χώρας”, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αμυράς, υπογράψαμε και προχωράμε στην κατάρτιση του λεγόμενου ψηφιακού κόκκινου βιβλίου, στο οποίο θα καταγραφούν αναλυτικά όλα τα είδη ζώων και φυτών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Σχεδόν 100 Έλληνες ζωολόγοι και βοτανολόγοι θα συμμετέχουν με το πολύ σημαντικό αυτό έργο καταγραφής της πανίδας και της χλωρίδας της χώρας, καταγράφοντας αναλυτικά τα 10.000 είδη ζώων και τα 7.000 είδη φυτών που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Εξήγησε πως οι αναδασώσεις θα γίνουν σε περιοχές που δεν υπάρχει η διαδικασία της φυσικής αναδάσωσης, με σπόρους αποκλειστικά ελληνικούς και επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και δασώσεις. Όλες οι αναδασώσεις και οι δασώσεις θα γίνουν με σπόρους και ποικιλίες τοπικές ανάλογα με την περιοχή, γενετικά ελεγμένα, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η βιοποικιλότητα και ο χαρακτήρας της κάθε περιοχής σε σχέση με το δάσος, είπε.

Καταληκτικά, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως θα καταγραφούν στρατηγικοί χάρτες με θορύβους σε δρόμους και σιδηροδρομικά δίκτυα καθώς «ο θόρυβος είναι από τις κύριες αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής των πολιτών».

Δείτε επίσης: Αγρότης ανοίγει «παράθυρο» απόδρασης στην ελληνική ύπαιθρο

YouTube
YouTube