Γ. Πατούλης: Στόχος μας να γίνει η Αττική, Περιφέρεια-πρότυπο υγείας και ευζωίας

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως η πρόληψη σώζει ζωές, έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, από την αφετηρία του Greece Race for the Cure στο Ζάππειο, που συνδιοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής».

Στην έναρξη της εκδήλωσης παρέστησαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ενώ οι συμμετέχοντες δρομείς ανήλθαν περίπου στις 36.000.

Αναφερόμενος στην υψηλή συμμετοχή και στη σημασία της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης επισήμανε «Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “‘Αλμα Ζωής” και του 11ου αγώνα δρόμου που διοργάνωσε». Χαρακτήρισε «ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας, μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Κλείνοντας ο κ Πατούλης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Σημειώνεται ότι το «Greece Race for the Cure» είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πρόκειται για μία δράση που με τα χρόνια έχει γίνει θεσμός, με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που αφορά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.