Γεωργαντάς: Στο ΕΣΥ τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

 Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για τα πρόστιμα που επιβάλλονται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” είπε πως πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εμβολιασμό.

Πρόσθεσε ακόμα ότι αν κάποιος εμβολιαστεί μέσα στον Ιανουάριο θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.

Από το πρόστιμο εξαιρούνται όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός. Σύμφωνα με τον υφυπουργό 15.000 έχουν προχωρήσει σε αίτηση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί δεν θα πληρώσουν πρόστιμο, σημείωσε.
Όποιος έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr

Παράλληλα τόνισε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, ενώ για τους υπόλοιπους που είναι μερικώς εμβολιασμένοι, απλώς θα λήγει το πιστοποιητικό τους.

Ξεκαθάρισε επίσης πως τα έσοδα από τα πρόστιμα θα πηγαίνουν στο ΕΣΥ και υπογράμμισε και δεν θα κατακρατιόνται από μισθό ή συνταξη αφού το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ.

Δείτε επίσης: Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον