Γώγος: Και η Τήνος πλέον στα «κόκκινα» νησιά μαζί με την Ίο και την Πάρο

Για τα «κόκκινα» νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5% μίλησε σημερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ – Τόνισε ότι, εκτός από την Πάρο και την Ίο, ανησυχία υπάρχει και για την κατάσταση στην Τήνο.

Ο κ. Γώγος τόνισε σχετικά με την Τήνο πως «εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα» και «πως θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», ενώ αποκάλυψε πως στα «κόκκινα» νησιά, μαζί με την Ίο και την Πάρο, εντάσσεται πλέον και η Τήνος.

Όσον αφορά την Κρήτη ανέφερε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση για να μην συμβεί ότι συνέβη στη Μύκονο

Ο καθηγητής Παθολογογίας τόνισε επίσης πως απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Γώγου από το 03:55 και μετά:

Σταθεροποίηση στην υπόλοιπη χώρα

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ενώ επισήμανε πως παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό είναι μεγαλύτερο του 80% πλέον εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Δείτε επίσης: Κορονoϊός: «Κοκκίνισαν» Πάρος, Μύκονος και Τήνος – Συνεδριάζει η επιτροπή σήμερα (vid)