Γονείς 7χρονου Μάριου: «Να μη γίνει ειδησεογραφικό γεγονός ο θάνατος του παιδιού μας»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες σχετικά με τον θάνατο του μικρού στο Ιπποκράτειο

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του αδικοχαμένου 7χρονου Μάριου μέσω του δικηγόρου της ζητώντας να μη διατυπώνονται ανακρίβειες γύρω από την αιτία θανάτου του παιδιού τους.

«Η οικογένεια του αδικοχαμένου 7χρονου Μάριου, ο πατέρας και η μητέρα, ενωμένοι και αγαπημένοι, αναγκαζόμαστε λόγω της διάστασης που έχει λάβει ο θάνατος του παιδιού μας να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση, η οποία παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από όλους. Ο ανείπωτος πόνος από την απώλεια του παιδιού μας παρακαλούμε να μην αποτελέσει ειδησεογραφικό γεγονός, που ξεφεύγει από τις πραγματικές διαστάσεις του: αυτές του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου ενός παιδιού» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επίσης επισημαίνεται ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες σχετικά με το τραγικό συμβάν και «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου». Οι γονείς τονίζουν ότι δεν έχουν «ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού» τους και την αναμένουν υπομονετικά, πρώτον για να φανεί το για ποιο λόγο δεν είναι κοντά τους το παιδί τους και δεύτερον για να μη γίνει κάτι ανάλογο ποτέ ξανά στο μέλλον.

«Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί μας στη ζωή, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Από τους διασώστες, τον γιατρό Ιωάννη Ντότη που παρέλαβε τον μονακριβό μας, την εντατικολόγο που έσπευσε δίπλα του και τους τόσο πολλούς γιατρούς που έσπευσαν από το πρώτο λεπτό δίπλα στο παιδί μας και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον μονακριβό μας!» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι γονείς του επτάχρονου Μάριου αναφέρουν: «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά». Δηλώνουν ότι έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα!».

«Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα. Παρακαλούμε όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με τον Μάριο να σεβαστούν τη μνήμη του γιου μας, να σεβαστούν τον πόνο μας, να μείνουν μόνο στα πραγματικά περιστατικά, να μην ανακυκλώνουν αβάσιμα σενάρια και υποθέσεις, να περιμένουν τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, να περιοριστούν σε αυτή την κοινή ανακοίνωσή μας και να μας δώσουν τη δυνατότητα στο δικαίωμά μας ως γονείς να θρηνήσουμε το παιδί μας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουν να μεταδίδουν και να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις» προσθέτουν.

Οι γονείς δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το ΕΚΑΒ αλλά και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» αφού όπως αναφέρουν ήταν στο πλευρό του 7χρονου.

Τα έξοδα της κηδείας τα έχει αναλάβει η οικογένεια, ενώ οι γονείς του μικρού παροτρύνουν όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του να κάνουν μια δωρεά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο ενώ ζητούν να θρηνήσουν το παιδί τους χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας.

«Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε δηλώσεις, σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις. Ευχόμαστε κανείς άλλος να μην βιώσει αυτό που σήμερα εμείς βιώνουμε και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν πρώτα από όλα υγεία και μακροημέρευση και να είναι «ευτυχισμενάκια», όπως λέγαμε στο Μάριό μας διότι αυτό είναι το μοναδικό «καθήκον» των μικρών παιδιών. Να ζήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή του 27χρονου κατηγορουμένου για τον βιασμό της 24χρονης προτείνει η εισαγγελέας