Πρόταση για πιστοποιητικά εμβολιασμού εννιάμηνης διάρκειας πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ.
Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερ, παρουσιάζοντας την επικαιροποίηση των κανόνων ασφαλείας και κυκλοφορίας.
Αυτό το παραπάνω μέτρο σημαίνει ότι στο πλαίσιο του ταξιδιού τα κράτη μέλη δεν θα αρνούνται πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει εκδηλωθεί λιγότερο από 9 μήνες.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, «ένα άτομο που διαθέτει έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ δεν πρέπει κατ’ αρχήν να υπόκειται σε πρόσθετους περιορισμούς, όπως τεστ ή καραντίνα, ανεξάρτητα από τον τόπο αναχώρησής του στην ΕΕ ωστόσο τα άτομα χωρίς Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ μπορεί να υποχρεωθούν να υποβληθούν σε τεστ που πραγματοποιείται πριν ή μετά την άφιξη.»
Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντ. Ρέιντερς δήλωσε ότι «υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και των επιστημονικών στοιχείων, η Επιτροπή προτείνει μια νέα σύσταση που θα εγκριθεί από το Συμβούλιο.
Με βάση το κοινό μας εργαλείο, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, το οποίο έχει γίνει πραγματικό πρότυπο, κινούμαστε σε μια προσέγγιση βασισμένη σε άτομα.
Ο κύριος στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα αποκλίνοντα μέτρα σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό ισχύει και για το ζήτημα των ενισχυτικών δόσεων, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση του ιού».
Δείτε επίσης: Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-M προκαλεί κυτταρική ανοσία στους εφήβους
- Euroleague: Ήττα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας – Ανάδυση σε νέα δεδομένα
- Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Ένοχος για βιασμό, καταδίκη και αποζημίωση 250.000 δολαρίων
- Στη Αθήνα και την Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
- Τι συμβαίνει όταν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις υλοποιούνται;
- Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 84-77: Δυσκολίες για τους Πράσινους στο Κάουνας