Ένα περιστατικό έκρηξης βίας κατά των γυναικών γνωστοποίησε σήμερα η Ελένη Ράντου μέσω δημοσίευσης στο Facebook
H ηθοποιός έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού που σκιαγραφεί την ελληνική κοινωνία και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημ αστη χώρα μας, με την βία κατά των γυναικών, τις σεξιστικές συμπεριφορές και τα σεξιστικά εγκλήματα που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας να αυξάνονται δραματικά.
Στην ανάρτησή της η Ελένη Ράντου γράφει:
“Σήμερα βρέθηκα περπατώντας στο δρόμο ακούω μια κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλεφωνά. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!
Και συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών ότι μέχρι να φτιάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερνές στιγμές βίας που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση”.
Δείτε επίσης: Χιονοστιβάδα οι καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο – «Ήμουν 17 και μου ζητούσε να τον φιλήσω»
- «Octopus!»: Ένα ντοκιμαντέρ για το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού
- Τρεις σημαντικές τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή
- Κυρ. Βελόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, καθώς οι πολίτες ζήτησαν οξυγόνο
- Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση «Γυναίκες και Ζωή: Ρόλοι, Μετάβαση & Εξέλιξη»
- Barbie: Νέες κούκλες που γιορτάζουν τη δυναμική γυναικεία φιλία