Το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 και ώρα 7.30 το πρωί θα τελεστεί στο παρεκκλήσι Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Γραμματικό Αττικής, το μνημόσυνο των 121 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της εταιρείας ΗΛΙΟΣ, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2005
Το μνημόσυνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παρουσία των συγγενών των θυμάτων, θα τελέσει ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλος.
Η πτήση 522 των κυπριακών αερογραμμών Helios Airways, με το Boeing 737–31S, αναχώρησε το πρωί της 14ης Αυγούστου 2005 στις 09:07 ώρα Ελλάδας από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα της Τσεχίας, με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα.
Συνετρίβη περίπου 3 ώρες αργότερα, στις 12:03 ώρα Ελλάδας, σε λοφώδη περιοχή κοντά στην περιοχή του Γραμματικού. Οι 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.
- «Κλείδωσε» ο Πιέρ-Γκαμπριέλ στον Βόλο
- Μεγάλη φιλοδοξία στον Ηρακλή βλέπει ο Καρλίς: «Θα δίνω κάθε μέρα το 150%»
- Σοκ με τον θάνατο του Σταύρου Γεωργίου: στη φυλακή ο 28χρονος μετά την απολογία του
- Συγκινεί ο Τζούριτσιτς: «Νιώθω περηφάνια, περάσαμε πολλά μαζί»
- Σοκ στο Παρίσι: μαχαίρι στην Πορτ ντε Κλισύ, τρεις τραυματίες και μία σύλληψη
![]()
