Καπραβέλος: «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρα ιογενή λοίμωξη»

Ποιοι παράγοντες οδηγούν τον ασθενή στον θάνατο από κορονοϊό σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο

Ο συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Live News» και μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

Από τη μια πλευρά, τα κρούσματα μειώνονται καθημερινά, ωστόσο από την άλλη ορισμένοι δείκτες της πανδημίας εξακολουθούν να είναι υψηλοί, με τους διασωληνωμένους να φτάνουν τους 683.

Οι θάνατοι προβληματίζουν τους ειδικούς, αφού η Ελλάδα καταγράφει τους περισσότερους θανάτους σε εκατομμύριο πληθυσμού, συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιογενή λοίμωξη. Περίπου 7 – 8 ασθενείς μου έχουν καταστροφή του πνεύμονα ασυμβίβαστη με τη ζωή. Ο ιός δεν αστειεύεται», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Για τους θανάτους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτοί οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.

«Οι θάνατοι είναι υψηλοί στη χώρα. Είναι σημείο που προσβάλει όλο το σύστημα υγείας και τη χώρα ολόκληρη. Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα. Σε άλλες χώρες το έχουν αντιμετωπίσει, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει» πρόσθεσε.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε θανάτους σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο είναι τρεις:

– Η νοσηρότητα του ιού

– Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης

– Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας

Δείτε επίσης: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων από τη Στέλα Κυριακίδου «Τα εμβόλια προστατεύουν τις μητέρες και τα παιδιά τους»