Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των γραφείων Ε.Ο.Τ. εξωτερικού, είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου.
«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποτελεί ευκαιρία μετά και από περίπου δύο χρόνια πανδημίας να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και αρχές. Να σχεδιάσουμε με γνώμονα, όχι μόνο πώς θα προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει, έχοντας υπόψη μας τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
Να δημιουργήσουμε μια τουριστική εμπειρία με βάση τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου, που αναζητά την ποιότητα, που συγκινείται από την αυθεντικότητα των περιοχών μας. Να υλοποιήσουμε δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο όλους όσοι εργάζονται και ζουν γύρω από το τουριστικό προϊόν.
Για την Ελλάδα, ο τουρισμός έχει αδιαμφισβήτητο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Τα όσα προσέφερε ήδη, τα όσα προσφέρει, αλλά και όσα θα προσφέρει στο μέλλον, δεν είναι αυτονόητα.
Είναι πολύτιμα αγαθά που πρέπει να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε κάθε μέρα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.
Δείτε επίσης: Σε επιφυλακή η Φθιώτιδα – Ασταμάτητη η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία της Λαμίας
- Παναθηναϊκός: Νέο τεχνικό τιμ με Χρήστο Κόντη στον πάγκο
- Ο Βασίλης Μουράτος επιστρέφει στο Περιστέρι για τη νέα αγωνιστική περίοδο
- Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Ερντογάν – Τα ζητήματα που συζητήθηκαν
- Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου
- Κυρώσεις για τη Νότια Αφρική λόγω κακής χρήσης παίκτη στο Μουντιάλ 2026
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr