Κικίλιας: «Ο ελληνικός τουρισμός εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας»

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα που καταφτάνουν στο υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική περίοδο του 2022.

Με φόντο την εκκίνηση της νέας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, που τονίζεται ότι θα εκκινήσει από την πρώτη Μαρτίου, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού ενόψει μιας χρονιάς που αναμένεται με ιδιαίτερη αισιοδοξία.

«Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες στην χώρα μας και αυτό θα πράξει και φέτος», αναφέρει μεταξύ άλλων, τονίζοντας την άρση της υποχρέωσης διενέργειας τεστ για τους πολίτες με ενεργό το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid.

Υπενθύμισε επίσης ότι με την βοήθεια όλων των εμπλεκομένων η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες υπογραμμίζοντας τα εξής: «Εμείς φροντίσαμε – και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο πρωθυπουργός υπουργό Υγείας – να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον Τουρισμό το 2020 όταν δεν άνοιξαν οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε, πετύχαμε να κάνουμε rebrand στη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα».

Αισιόδοξα μηνύματα και από τις προκρατήσεις για το 2022

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο για κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες του 2022, πάντα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που του δίνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

Προς επίρρωση τούτου, ο κ. Κικίλιας υπενθυμίζει ότι ήδη η ΤUI, ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδιών στον κόσμο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διπλασιάσει τους εισερχόμενους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα το 2022. Από τους 1,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες που διοχέτευσε στην Ελλάδα το 2021, φέτος αναμένονται 3 εκατομμύρια και πλέον επισκέπτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική τουριστική οικονομία της χώρας. Να τονιστεί ότι το υπουργείο Τουρισμού επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των παραδοσιακών αγορών, οι οποίες έχουν ανταποκριθεί στο μήνυμα υγειονομικής ασφάλειας που εξέπεμψε η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στην Κρουαζιέρα το 2022

Την ίδια στιγμή, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και για το μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς «το 2022 αναμένεται ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Επισημαίνεται ότι η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα η κρουαζιέρα αγγίζει το 300%, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά. Παραμένοντας στο μέτωπο της κρουαζιέρας ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα για τα λιμάνια στα ελληνικά νησιά, η φετινή εικόνα διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

Δείτε επίσης: Λινού: «Έχουμε νεκρούς και από την παραλλαγή Όμικρον»