Συνέντευξη στο ΑΠΕ ΜΠΕ παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης ικίλιας ο οποίος μίλησε για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.
«Η διαμόρφωση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και η ανάπτυξη σχεδίου δράσης για τον προσβάσιμο τουρισμό είναι κορυφαία προτεραιότητά μας», ανέφερε αρχικά τονίζοντας στην συνέχεια:
«Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως οργανωμένη Πολιτεία για την πρόσβασή τους σε τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις».
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας για την πορεία του τουρισμού ανέφερε ότι είναι ενδεικτικό ότι στον νόμου που ψηφίστηκε θεσμοθετήθηκαν το «Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού» και το «Σήμα Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης».
Τα παραπάνω σήματα θα δώσουν αφορμή στις επιχειρήσεις και στις περιοχές να αυξήσουν το επίπεδο τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους τουρίστες.
«Η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με πολιτικές προσβάσιμου τουρισμού είναι σημαντικά εργαλεία για την ανάδειξή της Ελλάδας σε προορισμό προσβάσιμου τουρισμού», επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας μετέπειτα τις δράσεις που έχουν λάβει χώρα.
Δείτε επίσης: “Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα: Θα ισχύουν από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης -Στις 3 οι ανακοινώσεις
- Βοιωτία: Αδιέξοδο στο θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό – Σκοτεινές υποθέσεις έως την ταυτοποίηση του θύματος
- Προεκλογικά παιχνίδια του Όρμπαν: Δηλώνει ότι έχει λάβει επ’ αόριστον εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- Απών από το Masters ATP του Τορίνο ο Τζόκοβιτς, στη θέση του ο Μουζέτι
- Δυναμική εμφάνιση του Εθνικού Πειραιά στη Γαλλία για την πρόκριση
- Χολαργός: Συναγερμός για 68χρονο που προσπαθεί να προσεγγίσει παιδιά
![]()
