Κλειστά και αύριο τα σχολεία στη Σαμοθράκη εξαιτίας του «Διομήδη»

Κλειστά παραμένουν και αύριο τα σχολεία στη Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης» μετά από απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου

Εκτός από τα σχολεία, κλειστά θα είναι και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος εξηγεί πως αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων 10 μποφόρ: «Είναι επικίνδυνες όλες οι διαδρομές… Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τις 11.00 και αν αυτό συμβεί, νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ό,τι είναι σήμερα»

Επιπλέον, ο δήμαρχος δηλώνει: «Υπήρξε ένα πρόβλημα στη νότια πλευρά του νησιού με δύο-τρία ρέματα που είχαν κατεβάσει φερτά υλικά, εγκλωβίζοντας κάποιους κτηνοτρόφους. Τους απεγκλωβίσαμε και επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους… Είμαστε καλά. Το εκχιονιστικό του δήμου είναι έξω, από το μεσημέρι, καθαρίζοντας συνεχώς το οδόστρωμα ώστε να μην πάρει ύψος το χιόνι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σημείο του οδικού δικτύου που να μην μπορεί να κυκλοφορήσει αυτοκίνητο. Όλα θα πάνε καλά γιατί υπάρχει συντονισμός και η Περιφέρεια μπορεί να βγάλει μηχανήματα αργότερα αν επιδεινωθεί η κατάσταση».

Δείτε επίσης: Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφορία με αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας