Κορονοϊός: Αναλυτικά τα νησιά που βρίσκονται κοντά στο «κόκκινο»

Η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς – Πολλά νησιά στη χώρα μας βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο.

Συναγερμός έχει σημάνει από την έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Βασικό παράδειγμα το πρόσφατο lockdown στη Μύκονο, όπου εκεί ουσιαστικά για άλλη μια φορά έγινε η αρχή των τοπικών lockdown της χώρας.

Ήδη, πολλά νησιά βρίσκονται μια ανάσα πριν το κόκκινο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος. 

Οι επιστήμονες, πέραν του εμβολιασμού προτείνουν να υπάρχει κοινωνική «φούσκα» και στις διακοπές, δηλαδή συγκεκριμένη και σταθερή παρέα που δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Κι αν ήδη η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Δείτε επίσης: Άνδρος: Σοβαρό τροχαίο με επτά τραυματίες – Όλοι νέοι έως 25 ετών