Κορονοϊός: Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους αντιεμβολιαστές – Στον εισαγγελέα δύο δικογραφίες (vid)

Η εντολή δόθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους αντιεμβολιαστές, αφού μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα δύο δικογραφίες για 20 αντιεμβολιαστές.

Οι δικογραφίες αυτές, αφορούν σοβαρές καταγγελίες, και τις απέστειλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τα fake news μέσω του διαδικτύου. Ανάμεσα στα άτομα που αφορά η δικογραφία, είναι και πέντε διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς». Ο λόγος για έναν 67χρονο από την Αθήνα, έναν 55χρονο από τη Θεσσαλονίκη, έναν 53χρονο από τη Γλυφάδα, έναν 53χρονο από το Κιλκίς και έναν 52χρονο από την Καβάλα.

Η δεύτερη δικογραφία έχει να κάνει με 15 άτομα – διαχειριστές των ομάδων «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και «Απαιτώ καθαρό αέρα για τα παιδιά μας. Δεν τα στέλνω με μάσκα στο σχολείο». Από τους 15 κατηγορούμενους, οι 4 είναι από την Καλαμάτα, οι 3 από τα Χανιά, οι 2 από τη Γλυφάδα, οι 2 από Μεσολόγγι, οι 2 από την Κέρκυρα, ένας από τη Σαλαμίνα και ένας από τη Νέα Χαλκηδόνα. Ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι 77χρόνων και ο μικρότερος 20.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι 20 κατηγορούμενοι είναι διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών που θα διατάξει τις επόμενες κινήσεις.

Δείτε επίσης: Γιαννακός: 13 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ