Κορονοϊός – Γονική Άδεια: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που τα παιδιά τους νοσούν – Πως θα πληρώνονται

Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό

Συγκεκριμένα τις τρεις πρώτες ημέρες απουσίας από την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα, λόγω νόσησης του παιδιού τους από κορονοϊό, θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους από τον εργοδότη ενώ την τέταρτη ημέρα στο 100% από τον ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως παρουσιάστηκαν στο MEGA:

– Oι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας νόσησης των τέκνων τους από κορωνοϊό, λαμβάνουν για τις τρεις πρώτες ημέρες το 50% των αποδοχών τους, το οποίο καταβάλλεται από τον εργοδότη και για την τέταρτη ημέρα λαμβάνουν το 100% των αποδοχών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Σε περίπτωση νόσησης των ίδιων των εργαζομένων, δεν προβλέπεται πλέον υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τους εργαζόμενους που κάνουν χρήση της άδειας, λόγω νόσησης από κορωνοϊό, καθώς πρόκειται για αναρρωτική άδεια.

– Καθορίζεται ότι, μετά την έναρξη ισχύος της ρύθμισης για τις άδειες των εργαζομένων που νοσούν από κορωνοϊό, το άρθρο 15 του ν. 4722 εξακολουθεί να εφαρμόζεται μόνο για όσους εργαζόμενους τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση, λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον αριθμό των ημερών που ορίζουν αυτά.

Για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 15 του ν. 4722/2022, ο εργαζόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, στην οποία τεκμηριώνει ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και η αναπλήρωση του χρόνου εργασίας αφορά στο σύνολο των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες της παραμονής σε απομόνωση.

Δείτε επίσης: Μπουρλά: «Καλύτερα ένα εμβόλιο το χρόνο – Είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους»