Κορονοϊός: Καρδιολόγος καταγγέλει Ιερείς στη Φλώρινα που συμβουλεύουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί (vid)

«Προσπαθώντας να την πείσω να εμβολιαστεί, αντιμετώπισα μια σφοδρή άρνηση η οποία ξεκινούσε από την απίστευτη επιρροή που έχει ασκήσει πάνω της η παραεκκλησιαστική εξουσία στην Φλώρινα» ανέφερε ο καρδιολόγος

Μετά τον θάνατο ενός 41χρονου καρδιολόγου στη Λάρισα από κορονοϊό, η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στη θλίψη, ενώ ο καρδιολόγος ήταν ανεμβολίαστος. Ένας συνάδελφος και φίλος του γιατρού, ο Βασίλης Καπαγιάννης μίλησε στο Live News και είπε πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Ήταν εξαιρετικός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, πρόσχαρος, ήταν άνθρωπος που έσκυβε στο πρόβλημα του ασθενή. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας».

Επίσης ανέφερε πως ο λόγος για τον οποίο δεν ήθελε ο εκλιπών να κάνει το εμβόλιο, ενδέχεται να ήταν η υποχρεωτικότητα.

«Γνωρίζοντας τον ίδιο, ο οποίος ήταν ένα πνεύμα ελεύθερο, τα έψαχνε τα πράγματα, δε δεχόντανε πράγματα χωρίς να τα εξετάσει, θεωρώ με κάθε επιφύλαξη ίσως το κομμάτι της υποχρεωτικότητας ήταν αυτό που τον είχε κάνει να καθυστερήσει να εμβολιαστεί».

«Προσπαθώ να πείσω τη μητέρα μου να εμβολιαστεί»

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της εκκλησίας οι οποίοι διατηρούν μια αρνητική στάση ως προς το εμβόλιο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Φλώρινα αφού σύμφωνα με τον καρδιολόγο Γιώργο Δημητριάδη έχει δημιουργηθεί ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα στους χώρους της εκκλησίας το οποίο έχει καταφέρει να πείσει την 81 ετών μητέρα του να μην κάνει το εμβόλιο.

«Προσπαθώντας να την πείσω να εμβολιαστεί, αντιμετώπισα μια σφοδρή άρνηση η οποία ξεκινούσε από την απίστευτη επιρροή που έχει ασκήσει πάνω της η παραεκκλησιαστική εξουσία στην Φλώρινα».

«Είναι σαν να έχουν βάλει έναν μανδύα μπροστά τους οι αντιεμβολιαστές και να μην καταλαβαίνουν».

«Ούτε το συναισθάνεται της (σ.σ. προς εμένα) ούτε η ιατρική μου γνώση την πείθουν και αυτό δείχνει πόση εξουσία ασκείται πάνω της από τους παραεκκλησιαστικούς κύκλους. Υπάρχει μια ομερτά στην Φλώρινα».

Ο κ. Δημητριάδης βέβαια υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει ταχθεί κατά του εμβολίου αλλά «το παρακράτος της εκκλησίας ελέγχει πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει μια διαπλοκή».

«Τους καταγγέλλω σαν ηθικούς αυτουργούς. Δεν είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνουν; Η σκέψη της μητέρας μου χειραγωγείται εκμεταλλευόμενοι την ευσέβειά της στον Θεό. Της λένε ότι αυτά είναι διαταγές του Θεού, ότι θα γίνει νεομάρτυρας του Χριστού, ότι θα της βάλουν δηλητήριο στο σώμα και ένα σωρό άλλες ηλιθιότητες».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 39χρονου που «έφυγε» από κορονοϊό – Δεν ήταν εμβολιασμένος