Κορονοϊός: Στο τραπέζι η τέταρτη δόση για όλους κάτω των 60 ετών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θέλει να προλάβει ένα τυχόν νέο μεγάλο ξέσπασμα του κορονοϊού

Σε μια μίνι έξαρση βρίσκεται και πάλι ο κορονοϊός στη χώρα μας αφού χθες ανακοινώθηκε πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων και πιο συγκεκριμένα 10.528. Γι’ αυτόν το λόγο οι υγειονομικές αρχές σκέφτονται το τι μέλλει γενέσθαι με τον εμβολιασμό, και το αν πρέπει να «ανοίξει» η τέταρτη δόση για όλους τους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και αναμένεται να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, για όσους είναι κάτω από 60 και έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους μπορούν ήδη να κάνουν την τέταρτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, αφού η πλατφόρμα «άνοιξε» από τον Απρίλιο. Βέβαια το ενδιαφέρον των πολιτών που ανήκουν σε αυτό το εύρος των ηλικιών για να εμβολιαστούν δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιητικό, κι έτσι έχει εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση μόλις το 15%.

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται να υιοθετεί μία πιο δυναμική στάση εξετάζοντας και το ενδεχόμενο της ελεύθερης πρόσβασης στη δεύτερη αναμνηστική δόση όλων των ενηλίκων κάτω των 60 χρόνων στα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον επιθυμούν να θωρακιστούν. Στελέχη της Αριστοτέλους αξιολογούν τα εμβόλια ως το απόλυτο μέτρο της πρώτης γραμμής για τον περιορισμό των επιπτώσεων του νέου επιδημικού κύματος, ωστόσο οι επιστήμονες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις συνεκτιμώντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα, όπως οφείλουν.

Δείτε επίσης: Δείτε σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε σήμερα Πέμπτη 23/6 δωρεάν rapid test