Κουφοντίνας – Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Κάνει λόγο για αρνησιδικία της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν επί της ουσίας απόφαση για το αίτημά του, βάσει του οποίου επιδίωκε μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προσφυγή κατάθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για το ζήτημα της μεταγωγής του, παρά το γεγονός πως ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έχει ήδη υποβάλλει επίσημο αίτημα για υφ’ όρων απόλυση έχοντας συμπληρώσει 19 χρόνια φυλάκισης.

Αυτή τη φορά η προσφυγή κατατέθηκε ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Για αρνησιδικία κάνει λόγο στην αίτησή του ενώπιον του ΑΕΔ, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά η άρνηση της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε μακροχρόνια απεργία πείνας, όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου, αποφάσισε τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη μοντέλο με 7,8 κιλά κοκαΐνη – Παίρνει την ευθύνη ο σύντροφος της

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr