Κυβερνητικός αξιωματούχος για κορονοϊό: «Φοβάμαι τη Βόρεια Ελλάδα – Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη»

Τι ειπώθηκε για την τρίτη δόση του εμβολίου

Σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την τρίτη δόση εμβολίου απάντησε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πως θα μπορέσει να χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.

«Οδηγός είναι το Ισραήλ. Δεν έχει αποφασιστεί σχετικά με την 3η δόση αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό δηλαδή ποιος έχει κάνει δόση και πότε. Είναι θέμα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών».

Μετά μίλησε και για όσους δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το αν υπάρχει τρόπος να αλλάξουν γνώμη λέγοντας πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχουμε μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα. Θα υπάρχει η δεξαμενή των νέων, αλλά το πρόβλημα μας είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Για τους εμβολιασμένους που είναι άνω των 50 είπε:

«Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχει περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικοί είναι στο 90% εμβολιασμένοι» είπε και αναφερόμενος στην εστίαση σχολίασε: «Ακούω ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι. Τα δυο βασικά κριτήρια που διαφοροποιούνε την κατάσταση είναι το όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης και πού όχι, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο. Με ρωτούν «γιατί θέατρο και όχι εστιατόριο;». Στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός. Η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα».

Για την υποχρεωτικότητα και αν μπορεί να επεκταθεί στον στρατό:

«Τις αναστολές γιατρών τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. Για παράδειγμα στο λιμενικό αν πούμε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και το 1/3 προσωπικού βγει σε αναστολή, δεν έχουμε να τους αναπληρώσουμε. Κάθε κατηγορία πρέπει να την κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη άσκηση υποχρεωτικότητας»

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ολικό lockdown είπε:

«Ο Πρωθυπουργός αυτό που λέει ότι δεν θα κλείσουμε το εννοεί. Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι την Βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού στο μέλλον, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «θα πάει σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Δείτε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Ανακοινώνει το σχέδιό του για το φθινόπωρο και τον χειμώνα – Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα μπαρ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr