Μαγιορκίνης: «Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τη νέα μετάλλαξη» (pic & vid)

«Η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σχολίασε μέσω ανάρτησής του το πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση αλλά αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Μεταξύ άλλων έγραψε πως «είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Σχετικά με το νέο στέλεχος B.1.1.529 είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα.

Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι σύντομα θα ονομασθεί Variant Under Investigation.

Η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

Δείτε επίσης: Ματίνα Παγώνη: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα με το υπουργείο – Θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία» (vid)