Δεν έχει προσδιορίσει το πότε περίπου θα εμφανιστεί
Κάθε άλλο παρά…αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, όσον αφορά το αν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.
Ο ίδιος, μιλώντας στο reader.gr είπε:
«Στο τέλος του 2020 είδαμε την έλευση τριών σημαντικών παραλλαγών ανησυχίας, Άλφα, Βήτα και Γάμμα, ενώ στο 2021 είδαμε την έλευση της Δέλτα και της Όμικρον. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία μετάλλαξη ανησυχίας μέσα στο 2022».
Μιλώντας για το πότε θα κάνει την εμφάνισή της δήλωσε:
«Το χρονικό σημείο αυτής της εμφάνισης είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο «καυτός» μήνας, καθότι η Άλφα, η Βήτα, η Γάμμα και η Όμικρον παρουσιάστηκαν εκείνη τη χρονική στιγμή. Η Δέλτα παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο με Απρίλιο, οπότε είναι το δεύτερο πιθανό χρονικό σημείο εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής».
Δείτε επίσης: Ν. Καπραβέλος: Οι δείκτες της πανδημίας δεν δείχνουν γρήγορη αποκλιμάκωση – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά
- Φάμελλος: Οι πολίτες δεν ανέχονται το μπάζωμα της αλήθειας από τη ΝΔ
- Νίκη της Μέγκαν: Παρά τις αρνητικές κριτικές, το Netflix ανανεώνει την εκπομπή της
- Χωρίς χρήματα, χωρίς μέλλον: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις μετά το φιάσκο του Megalopolis
- Ένα ανησυχητικό μήνυμα για τη Γη πίσω από την ανθοφορία ενός λουλουδιού
- Συζητήσεις και προοπτικές για συνεργασία στη Νέα Αριστερά – Δυσκολίες στο προοδευτικό μέτωπο