Μαγιορκίνης: «Σε φάση σταθεροποίησης και ίσως μικρής συρρίκνωσης βρίσκεται η επιδημία στην Ελλάδα»

Σε φάση ύφεσης και μικρής συρρίκνωσης βρίσκεται η πανδημία στην χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα με υψηλό αριθμό εκτελούμενων τεστ, συνεπώς «θα πρέπει να βλέπουμε με προσοχή τους αριθμούς των διαγνώσεων οι οποίοι δείχνουν ήπια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Οι ειδικοί έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον του στην αύξηση του ιικού φορτίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που καταγράφονται ήδη χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα «Δυστυχώς σε όποιες από αυτές τις περιοχές καταγράφονται χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού αναμένουμε, με σημαντική βεβαιότητα, ταχύτερη αύξηση της επιδημίας, καθώς και υψηλότερη νοσηρότητα», υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας

Τα νέα κρούσματα στην επικράτεια έδειξαν μια μικρή αύξηση που είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με τον καθηγητή, να οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των εκτελούμενων τεστ.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις, ενώ ο αριθμός θανάτων έδειξε σημαντική μείωση με περίπου 11% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε περίπου 6% ενώ ο αριθμός εισαγωγών με κορονοϊό υποχωρεί σε λιγότερες από 200 ανά ημέρα.

Δείτε επίσης: Αμείωτη η προκλητικότητα στο Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά κατασκοπευτικά

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr