Μαγιορκίνης: “Ύφεση της επιδημίας, που πρέπει να διατηρηθεί μέχρι να πετύχουμε ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας”

Η σημερινή τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην ενημέρωση για την πανδημία.

“Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, όπως και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 34% λιγότερες διαγνώσεις από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν μειώθηκε σε ποσοστό 19%” τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ μέσα στην τελευταία εβδομάδα, μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 14%.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων εισαγωγών με τη νόσο, υποχωρεί σε λιγότερες από 150 ανά ημέρα.

Αναφορικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα διατέθηκαν σχεδόν 27.000.000 συσκευές self-test σε περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες.

Ακόμα, περίπου 19 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε οτι το σύνολο των θετικών που επιβεβαιώθηκαν στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι σχεδόν 32.000.

Τέλος, η συνολική επιδημιολογική εικόνα μαρτυρά ξεκάθαρη ύφεση της επιδημίας, παρόλα αυτά ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε οτι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να επιτύχουμε στην Ελλάδα ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Δείτε επίσης: Χαρδαλιάς: “Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν βήματα προς την ελευθερία” – Τι επανεκκινεί άμεσα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ