«Ο κορονοϊός θα μείνει εδώ, αλλά δε θα είναι επιθετικός όπως τώρα» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη
Η κα Παγώνη σημείωσε ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι πολύ λίγα τα κρεβάτια» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από κει και πέρα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα, και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.
Τέλος διευκρίνισε πως για όσους έχουν κάνει εμβόλιο Johnson, η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, ενώ με τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες.
Οι μεταμοσχευμένοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, «ίσα – ίσα είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό».
Δείτε επίσης και προηγούμενες δηλώσεις της:
Δείτε επίσης: Κυριάκος Κυανός: «Μού έκαναν σχόλια ότι θα σκάσει κανένα κουμπί από το πουκάμισο, είναι χοντρός, τι να τον κάνεις αυτόν» (vid)
- Αυξημένη παραγωγή και κερδοφορία για την Υδρόγειο Ασφαλιστική το 2024
- Εισιτήρια και σχέδια για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ
- Συνάντηση Τραμπ και φον ντερ Λάιεν: Αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή
- Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Ο Κένεθ Μπράνα χαρακτηρίζει τον Τομ Κρουζ υποτιμημένο ηθοποιό