Με «ιπτάμενους κατασκόπους» ενισχύεται το Πολεμικό Ναυτικό

Τα τελευταία χρόνια τα στελέχη του «Πενταγώνου» είχαν διαπιστώσει ότι τα UAV’s θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο κυρίως για τα μεγάλα πλοία όταν βρίσκονται στη θάλασσα και θέλουν να εκτελέσουν αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης. 

Σε μια άλλη πιο σύγχρονη εποχή μπαίνει και το Πολεμικό Ναυτικό, αφού πολύ σύντομα πρόκειται να εξοπλιστεί με 5 μίνι UAV’s (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) με στόχο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά του στην επιτήρηση και τον έλεγχο κατά τη διάρκεια αποστολών.

Τα πέντε μίνι UAV’s, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», δεν θα είναι οργανικά, δηλαδή δεν θα είναι μόνιμα πάνω σε μεγάλες μονάδες επιφανείας, όπως είναι οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Ο σχεδιασμός των επιτελών είναι αυτός ο μίνι «στολίσκος» των drones να χρησιμοποιείται όταν κρίνεται απαραίτητο, σε συγκεκριμένες αποστολές. Θα μπορεί δηλαδή να είναι διαθέσιμος όταν απαιτηθεί.

Έως τώρα, παρόμοιες αποστολές πραγματοποιούνται είτε με τα ελικόπτερα που είναι οργανικά στις φρεγάτες είτε με άλλα μέσα. Ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί καύσιμα και προσωπικό.

Τώρα με τη χρήση των drones αυτές οι αποστολές θα γίνονται ταχύτατα και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Δείτε επίσης: Πανικός στην Μύκονο: Φωτιά με εκρήξεις σε εστιατόριο στο Ορνό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr