Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα όποια μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.
Τέλος στα σενάρια απελευθέρωσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους το Πάσχα έβαλε η απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για μη άρση μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση μέχρι την Πρωτομαγιά.
Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τελικά οι ειδικοί βλέποντας τα κρούσματα κα ειδικά τους διασωληνωμένους στα ύψη αποφάσισαν να μεταθέσουν τις όποιες αποφάσεις για την άρση μέτρων για μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από την Πρωτομαγιά και μετά.
Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα όποια μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.
Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα αποχωριστούμε ούτε το φετινό Πάσχα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να έχουν περιορισμούς και συγκεκριμένα δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν εσωτερικό χώρο που συνεχίζει να παραμένει προνόμιο των εμβολιασμένων ενώ στους εξωτερικούς θα μπορούν να κάθονται με την επίδειξη rapid test.
Στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το χρονοδιάγραμμα για την άρση της υποχρεωτικής μάσκας, καθώς και τη χρονική διάρκεια της καραντίνας για όσους νοσούν με κορονοϊό.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέρασαν στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί- Βομβάρδισαν αποθήκες σε ρωσικό έδαφος
- Γαλλία: Αντιδράσεις στη νέα πρόταση φορολόγησης των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μπαϊρού
- Τα κρίσιμα μέτωπα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην εποχή Τραμπ
- Κίνδυνος πλήρους κατάληψης από συμμορίες στην Πορτ-ο-Πρενς
- Έρευνα αποκαλύπτει: Ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα παραιτείται λόγω τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος
- Ο Τραμπ επανακατατάσσει τους Χούθι ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση