«Ίσως έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα»
Το ενδεχόμενο της 4ης δόσης το επεξεργάζονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής, ο οποίος υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή.
«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται τα κλινικά δεδομένα για να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση του, ενώ οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι πιθανό η μετάλλαξη Όμικρον να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας , καθώς «οι παραλλαγές αυτές παράγονται εκ νέου σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας».
Όπως πρόσθεσε, «είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορονοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσσονται».
Ιδιαίτερα κρίσιμο όπως είπε , θα είναι το κατά πόσο πιο παθογόνο είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος, με βάση τα κλινικά δεδομένα που θα προκύψουν στη συνέχεια, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να επισπευστεί η 3η δόση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει στο 4μηνο καθώς μετά από αυτό το διάστημα η ανοσιακή απάντηση αρχίζει και μειώνεται.
Δείτε επίσης: Δωρεάν self test: «Για ήρεμο Ρεβεγιόν»
- Film Independent Spirit Awards: Θρίαμβος για το Anora, ενόψει των Όσκαρ – Όλοι οι νικητές
- Μια πρόταση γάμου μέσα στο teqball: Η ιστορία του Γιώργου Μυλωνά και της Παρασκευής Σταφυλίδου
- Η αναζωογόνηση των υιοθεσιών στην Αττική: Τα δύο μεγάλα ιδρύματα τεκνοθεσίας υπό το φακό του ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μυτιλήνη: Η καταστροφική εμπειρία του σεισμού του 1867 και η κληρονομιά του
- Καστοριά: Ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά των πλίνθινων χωριών των Κορεστείων